Prima vizită la medicul stomatolog

Pentru mine dentistul a fost multă vreme bau-bau. Prima experiență într-un cabinet dentar s-a lăsat cu traume pe care greu le-am vindecat. Aveam 10 ani și o durere cumplită de măsea. Nu existau prea multe opțiuni pe vremea aceea în Valea Jiului așa că am mers la unul dintre cele trei cabinete existente. Îmi era foarte frică de ceva atât de necunoscut pentru mine și o încurajare m-ar fi ajutat să nu mai plâng. Cu toate astea, stomatologul, o doamnă fără dragoste pentru profesia pe care și-a ales-o, a țipat ridicând mâna să mă lovească. Tatăl meu m-a luat de acolo pe sus, la propriu, încercât să mă liniștească. Tremuram și îmi promiteam în gând că nu o să mai merg în viața mea la dentist.

dentist copii

Săptămâna trecută am dus fetița la primul ei control stomatologic și nu am avut deloc emoții. Conștientizam că lucrurile s-au schimbat, că locuim într-un oraș mare și că avem de unde alege dacă ceva nu o să ne convină. Nu a fost cazul. Ba din contră, totul a decurs peste așteptări de asta și cred că merită să îi recomand pe cei de la DentEstet 4 Kids. Mi-a plăcut mult felul în care este amenajată clinica, personalul dar și prețurile. Totul este gândit astfel încât cei mici să se simtă în siguranță.

Motivul pentru care am dus Mămăruța la dentist a fost îngrijorarea mea referitoare la decolorarea dinților din față care, conform Doctor Google, demineralizarea ar fi fost cauza. Medicul dentist m-a liniștit, mi-a explicat care este diferența dintre dinții demineralizați (care își pierd luciul, devin abrazivi și capătă niște pete albe)și dinții pătați în urma tratamentului cu fier – așa cum este și în cazul nostru. Am mai învățat faptul că nu este nicio diferență între periuța de dinți electrică și cea manuală și că cei mici pot folosi varianta preferată. Am primit sfaturi despre nutriție, zahăr, îngrijire dentară, prevenție. Totodată, dentistul a subliniat faptul că, deși este recomandată vizita la un cabinet de stomatologie din momentul apariției primului dințișor, nu se intervine cu nimic până după vârsta de 3 ani sau doar dacă există o urgență (dinte rupt în urma unui traumatism). Totul a fost ca într-un joc, cu numărat dințișori, cu admirat acvariul, cu uitat la desene, cu jucării și jocuri și cu câștigarea de noi prieteni. Fetița mea abia așteaptă următoarea întâlnire cu Cătălin să îi povestească despre cât de corect își spală ea dinții.

Cum a fost prima ta experiență la dentist? Dar prima experiență a copilului tău?

20 de comentarii

  1. Prima mea vizita la dentist a fost ca si la tine, doar ca pe mine nu m-au luat parintii de acolo, ci au acceptat ca asa trebuie sa fie, desi usor nu le era. mare diferenta fata de ce este acum pentru copiii nostri. am si eu emotii cu piticul meu, cand vom merge la dentist. la ultima vizita nu a vut nici sa deschida gura, desi mersesem ptr fratele mai mare, nu pentru el, dar doamna doctor a iesit pe sala special sa il vada si pe el. nu a fost chip. intre timp a mai crescut si sper sa fie mai cooperant :).

    Apreciat de 1 persoană

  2. Am dus fetița la dentist acum vreo 4-5 luni și totul era ok. O data ce am descoperit prima carie am fost de urgentă s-o tratez ei a descoperit vreo 3 doctorița. Sper sa țin totul sub control și sa n-aibă probleme grave cu dințișorii

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.