Sterilizarea/ castrarea animalelor de companie, o necesitate, nu un moft

În ultima perioadă au apărut o mulțime de anunțuri în care se oferă pisoi sau căței spre adopție, asta în cel mai fericit caz. Nu de puține ori am descoperit, eu sau prietenii, animale aruncate de vii în gunoi. Unele au supraviețuit, au putut fi salvate, în timp ce altele s-au sufocat în pungile de plastic.

La o margine de pădure, în cutii de carton, tremurând de frig și răbdând de foame, 6 cățeluși încercau să supraviețuiască alături de mama lor. Am oprit mașina, i-am hrănit cu ce aveam la noi, însă nu am putut să îi salvez și pe ei. Se întâmpla acu’ mulți ani, în drum spre o pensiune, dar sunt sigură că lucrurile nu s-au schimbat de atunci și că marginile pădurilor sunt locuri de abandon pentru o mulțime de animale.

Din luna Aprilie a acestui an am fost adoptați de o nouă pisicuță. Spun adoptați pentru că, după câteva zile de stat doar pe gard și-a făcut curaj să se apropie, să urle după mâncare și să se simtă ca acasă. Urlățica noastră mânca din ce în ce mai mult până când am observat că îi crește burtica. Așa că, în data de 21 mai ne-a făcut cadou 4 pisoi. Până și Jessy îi iubește.

Urlățica alături de Tomiță,Codița, Negruța și Blacky

Urlățica a trecut cu bine peste operația de sterilizare chiar dacă este o pisică de exterior și chiar dacă nu a putut fi vaccinată înainte. Și-a revenit foarte ușor și acum are mai multă energie și poftă de mâncare.

Jessy, la 13 ani după operația de sterilizare.

Există programe de sterilizare gratuite, există cabinete medicale veterinare care fac asta pentru sume modice, este important să nu rămânem indiferenți când vine vorba despre sănătatea animalelor noastre de companie. Da! sterilizarea sau castrarea crește calitatea vieții animalului, elimină riscul de cancer și alte boli grave și nu ne mai pune în situația de a abandona necuvântătoarele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.