7 Joburi Pentru Mămici Full Time

Primii doi ani din viața unui copil sunt esențiali pentru o dezvoltare armonioasă, însă nu toți copiii sunt pregătiți să meargă în colectivitate după această vârstă și să petreacă jumătate din zi departe de părinți. Conform studiilor, copiii care rămân acasă după această vârstă au foarte multe avantaje: accesul la hrană sănătoasă, o relație apropiată și strănsă cu părintele cu care își petrece majoritatea timpului, au mai multe șanse să își întemeieze familii echilibrate, vor avea rezultate bune la învățătură și nu vor avea probleme legate de anturaj.

Pe mine nu doar studiile m-au convins că nu era timpul să meargă la grădiniță ci și faptul că am alăptat-o până la vârsta de 3 ani și 5 luni, la toate astea adăugând pandemia. Dar, în tot acest timp, pe lângă mamă full time, am lucrat ca graphic designer freelancer și scriam destul de des pe blog (cum voi face de acum încolo – ha ha, cred că fiecare articol are și promisiunea asta notată undeva ). Așadar, iată câteva sugestii de joburi pentru mamele full time:

Blogger

Dacă ești pasionată de scris și vrei un venit în plus, poți să îți creezi un site. Deși la început este greu să faci bani din blog sau vlog, în timp, prin muncă și răbdare, vei ajunge să câștigi binișor. Cea mai faină platformă pentru blog este wordpress.com dar poți încerca și squarespace.com sau wix.com

Translator

Este jobul perfect dacă știi foarte bine cel puțin o limbă străină. Poți traduce fișiere audio, texte sau documente pentru clienți din toate colțurile lumii. Prețurile variză între 15 USD și 1000 USD, în funcție de complexitate. Astfel de joburi poți găsi pe:

upwork.com
freelancer.com
indeed.com
linkedin.com

Graphic Designer

Mămicile cu experiență în graphic design, creative, care iubesc arta și au cunoștințe solide Photoshop, llustrator, InDesign, se pot orienta către joburi remote în acest domeniu. Lucrând de la distanță ai flexibilitatea alegerii orelor de lucru, fiind un mare avantaj pentru tine chiar și din punct de vedere financiar (prețurile ajung în medie la 35 de euro/ oră). Astfel de joburi poți găsi pe:

99designs.com
upwork.com
fiverr.com
jobber.ro
linkedin.com
ejobs.ro

Social Media Manager

Dacă ești pasionată de marketing și știi să creezi strategii de creștere a afacerilor în social media, vei găsi o mulțime de joburi în acest domeniu. Poți lucra de oriunde, oricând, iar atâta vreme cât respecți deadline-urile vei putea să îți gestionezi timpul cum vrei.

Contabil

Dacă te pricepi la contabilitate și îți place acest domeniu, poți începe să lucrezi pe cont propriu ținând contabilitatea de acasă pentru diverse firme mici.

Profesor

Dacă excelezi la anumite materii și ai o diplomă de formator sau profesor nu mai ai nevoie decât de un laptop, limba engleză nivel avansat și conexiune la internet. Poți găsi numeroase joburi pe site-uri de specialitate:

Homemade/ Handmade

Multe proaspete mămici descoperă noi hobb-yuri și pasiuni care pot deveni adevărate surse de venit. Dacă ești creativă, ai răbdare, ești atentă la detalii și pui suflet în ceea ce faci, poți vinde obiecte create de tine: haine coșetate pentru copii, bijuterii, cosmetice, dulciuri, felicitări, jucării din fetru, accesorii sau orice altceva. Le poți vinde pe rețelele de socializare sau pe site-uri de specialitate:

breslo.ro

Tu ce alte joburi ai recomanda pentru mămicile full time?

2 comentarii

  1. Bune idei – daca le-am aduna mai des…. Croitorie. Babysitter. Gatit mancare la familiile din jur (paine, mancare gatita, prajituri etc). Reseller de anumite produse. etc

    Acum 20 de ani am cunoscut 2 mame, muncitoare in fabrica. Vecine, aveau copii mici. Isi luau pe rand fara plata, sau in somaj, asa ca una din ele statea cu ambii copii, ii ducea la gradi sau acoperea vacantele cand gradi de stat e inchisa.
    Apoi am mai cunoscut o mama ce lua inca 2 copii – practic era cu ai ei + extra 2.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.