8 cadouri nemateriale cu care îi poți emoționa pe cei dragi

Sărbătoarea Crăciunului este despre cele mai importante lucruri din viață: familia, prietenia, iubirea. Este despre ceai, miros de portocale și șosetele croșetate de bunica. Este despre pacea sufletească și despre bucuria (Re)nașterii. De Crăciun, toți renaștem, parcă ne întoarcem la inocența unui nou-născut, la bunătatea sufletească, la dorința de a face bine, de a-i ajuta pe ceilalți, de a dărui și a ne dărui.

Chiar dacă un telefon nou, o haină, sau alte lucruri materiale sunt ideale, ele nu pot cuprinde îndeajuns spiritul acestei mari Sărbători. Așadar, dacă ești în căutarea unui cadou semnificativ cu care vrei să îi emoționezi pe cei dragi și cu care să creezi amintiri pentru anii următori, poți lua în considerare ideile pe care le expun mai jos:

  • O scrisoare, un bilețel sau o poezie. Poate sună demodat dar garantez că reacțiile celor dragi vor depăși așteptările. De ceva vreme și la noi în familie am introdus acest obicei, inclusiv copila se bucură de scrisorile pe care le primește și datorită cărora a învățat să citească de la 4 ani.
  • Iertare. Să îi dăruiești iertare omului care ți-a greșit și care trăiește cu povara greșelii este una dintre cele mai mari bucurii. Senzația aceea de ușurare, de eliberare și de pace pe care tu i-o dai iertând (și de care și tu ai parte) nu i-o poate oferi nici cea mai scumpă mașină.
  • Timp. Chiar dacă trăim în epoca vitezei, semafoarele nu au dispărut, doar noi trecem pe roșu grăbiți să bifăm încă o zi. Și uneori viața ne amendează chiar dacă nu înțelegem de ce. Nu înțelegem de ce copiii noștri sunt retrași, sau, din contră, încearcă să atragă atenția asupra lor făcând lucruri negative. Nu înțelegem de ce relația noastră nu mai funcționează. Nu înțelegem de ce mereu suntem epuizați. Lucrăm ca roboții și credem că a ne relaxa presupune să stăm tolăniți pe canapea la știri idioate. Credem că viața este doar despre muncă și că dacă aducem bani familiei, am adus totul. Dacă am opri la verde, care oricum nu ține mult, am vedea că în viață chiar avem timp. Și pentru noi și pentru ceilalți.
  • Jocuri în familie. Copiii nu vor jucării, noi vrem jucării pentru ei ca să ne lase în pace. De multe ori am făcut și eu greșeala asta crezând că o păpușă nouă îmi va ține locul. Îmi ține, parțial, dar seara, când toată familia e acasă alegem să fim împreună. Ne jucăm mima, jucăm cărți pe pedepse, desenăm, sau aruncăm la țintă. Și bucuria nu este doar a copilei, ci și a noastră.
  • Caietul cu rețete al bunicii. Măncărurile simple și gustoase de pe vremea bunicii nu pot întrece rețetele sofiticate de la tv. Amestecul de ingredientele și condimentele din grădina proprie expuse într-un caiet cu file prăfuite de timp ar fi unul dintre cele mai prețioase cadouri.
  • Un cuvânt de folos. Să știi să spui cuvântul potrivit la momentul potrivit este unul dintre cele mai valoroase daruri le-ai putea oferi. Uneori, oamenii au nevoie doar de cuvinte, oricât de simplu sună asta. Cuvintele pot ridica pe cineva, pot înveseli oameni sau îi pot face să se simtă iubiți.
  • Un animal abandonat. Adoptă un animal pentru cineva care știi că își dorește asta și are posibilitatea să îi împlinească nevoile. Animalele aduc o bucurie enormă și o stare emoțională bună atât adulților cât și copiilor.
  • Talentul tău. Poți dărui desenele tale, un coș cu bunătăți făcute de tine, o bijuterie lucrată manual, un tablou sau muncă voluntară. Oricare ar fi talentul tău ia în considerare să îl oferi cadou de Sărbători. Poți învăța un copil să deseneze, poți face cadou un curs de design conceput de tine, poți ajuta un prieten să își decoreze casa, poți construi o casă de păpuși alături de un copil aflat în nevoi.

Să oferi experiențe și momente, mai degrabă decât lucruri, este adesea mai valoros și oamenii apreciază mai mult aceste gesturi. Sper ca lista mea de cadouri nemateriale să te inspire și să te ajute să îi surprinzi pe cei dragi. Lasă în comentarii care sunt cadourile tale nemateriale preferate și ce alte idei de cadouri mai ai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.