Tu cum îți găsești inspirația?

De inspirație ai nevoie în orice domeniu. Atunci când te simți inspirat poți realiza lucruri mărețe. Problema cu această stare este că nu vine când ai tu chef. Câteodată vine la timp, dar de cele mai multe ori ajunge cu întârziere și în cele mai nepotrivite momente.

Eu am nevoie de inspirație atunci când scriu pe blog dar mai ales atunci când fac design. Nu pot să fac design fără inspirație. Este foarte greu mai ales dacă am un deadline și nu am idei. Așa că încep să îmi caut inspirația pe sub birou, prin copaci, prin cărți, pe facebook, în mâncare sau prin diverse locuri. E clar că fuge de mine. Hop după ea!

Nu îți voi scrie nimic din cărți, îți fac o listă cu activitățile și lucrurile care mă inspiră pe mine și care, sper să te ajute.

  • Păstrez un pix și o foaie pe noptieră. Noaptea este cel mai bun sfetnic. Dimineața însă, râd cu un ochi și plâng cu altul când văd ce am scris și îi dau dreptate lui Victor Martin când spune că nici cel mai bun sfetnic nu are interesul să-ţi dea gândul cel bun. Dar având în vedere că am visat subiectul de la istorie, la examenul de capacitate când eram în clasa a VIIIa, încă nu mi-am pierdut speranța.
  • Mă joc. Fie cu jucăriile de pe birou, fie deschid SIMS.
  • Renunț. Renunț să mă gândesc la subiectul despre care vreau să scriu de exemplu și mă apuc să fac altceva: ies puțin la aer, îmi cumpăr o înghețată, răsfoiesc reviste sau cărți, mă uit la stand up comedy, intru pe facebook, ascult TEDx, etc. Crede-mă, în cel mult 30 de min. te lovește ispirația în moalele capului.
  • Colorez. Desenez. Pictez. Trag linii.
  • Sunt atentă la ce se întâmplă în jurul meu. Fiecare piatră de pe jos, fiecare cuvânt spus sau auzit, fiecare gest sau miros îți poate aduce o idee faină.
  • Scriu. M-am străduit câteva luni bune să găsesc un nume pentru blog. Inspirația a venit în momentul în care am început să scriu pe foaie cuvinte, propoziții și fraze, fără legătură una cu cealaltă. Debitam tot ce îmi venea în minte, până când am scris asta: Vreau să am un blog în culori vii!Dar este colorat măi Delia, ce te-a apucat?. Este un blog colorat.

Tu cum și unde îți găsești inspirația?


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

15 comentarii

  1. Imi place mult de tot denumirea de "un blog colorat". Inspiratia imi vine de la ce se intampla in jurul meu, discutiile pe care le am, comentariile de pe blog sau din neant :))) Sa imi adun gandurile pentru scris e mai greu, pentru ca mai intai trebuie sa imi golesc capul de tot ceea ce fac la serviciu si nu are nicio tangenta cu domeniul blogului. Cel mai dificil e sa gasesc timpul necesar pentru a face lucrurile cum doresc eu, mai ales ca nu vreau sa imi bat joc de o idee buna.

    Apreciază

  2. Când vine vorba de scris pe blog am perioade lungi în care stau câteva zile să finisez un articol fiindcă nu am inspirație. Dacă înainte aș fi scris non stop, acum, abia dacă mai reușesc să scriu 1-2 articole pe săptămână… Sper ca toamna să vină și cu inspirație pentru mine. 😀 xoxo

    Apreciază

  3. Eu nu o caut, astept sa ma gaseasca ea. Am incercat de cateva ori sa imi fortez creierasul si n-a iesit nimic multumitor. Mai bine astept scanteia.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.