Desene animate preferate

Desenele animate au fost concepute atât pentru relaxarea celor mici cât și pentru a-i ajuta să își dezvolte imaginația, creativitatea, viteza de gândire și așa mai departe. Însă nu putem spune același lucru despre desenele generației de acum, căci multe instigă la violență și nu fac altceva decât să transforme modul de a gândi și a acționa al celor mici. Ei devin mai anxioși, mai emotivi și mai nervoși.

Cred că desenele din perioada 87-89 au fost cele mai frumoase desene animate și ar fi păcat să nu le revedem alături de cei mici (sau nu). Deși uneori prezentau scene de violență, totul era conceput astfel încât să nu influențeze în mod negativ starea celor mici.

Favoritele mele au fost/ sunt:

Si acum sa comparam:

Desene actuale:

  • Dragon ball
  • Princess Mononoke

  • Acum câteva luni am văzut un desen în care personajul vorbea cu fundul său :)) sau cu diverse obiecte scârboase (un rahat cu ochi) din păcate nu am reținut numele desenului.

Care au fost desenele tale preferate?

 


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

16 comentarii

  1. Cu Sailor Moon si The Flinstones aveam niste reviste de la chioscurile de ziare. Din doua in doua saptamani apareau plicuri cu abtipilduri, iar dupa ce le lipeam pe toate se completa povestea din revista. Era un fel de poveste de benzi desenate (numai ca erau mai degraba benzi-abtipilduri). Foarte multe mi-au placut aceste doua dsene animate. Plus Laboratorul lui Dexter si Jack piratul cel teribil 😀

    Apreciază

  2. Hoho, si cate desene preferate n-am avut! 😀 Tom & Jerry, Scooby Doo, Lumea lui Bobby pe FoxKids, Pisoiul Eek, Fetitele Powerpuff si mai sunt, dar astea mi-au venit pe moment in minte. :DMi-e dor de desene animate, de o duminica petrecuta in pijamale in fata televizorului, all day!

    Apreciază

  3. Pfoaaaaaaa! Sunt o mare fana a animatiilor! In prezent ma uit doar la desenele animate film, pentru ca serialele mi se par cam sinistre pentru gusturile mele. Faza tare e ca din animatii am invatat engleza si italiana 😀 Ma abtin sa le insir aici, ca e posibil sa nu mai termin pana maine comentariul asta

    Apreciază

  4. Mie îmi plăcea la nebunie să mă uit la Copiii de la 402, Louie, Ce-i cu Andy (toate super amuzante), Spioanele (întotdeauna eram atentă la ce haine mai poartă personajele), Zâmbetul lui Sharon, Franklin…si cele din lista ta sunt foarte faine, da, m-ai făcut să devin nostalgică, chiar erau frumoase, și acum mă mai uit câteodată când am timp. Sunt remedii bune când ai o stare mai urâtă.

    Apreciază

  5. mare dreptate ai, astea nu mai sunt desene animate, ce fac ei in anii 2000. O sa-ti fur ideea si o sa detaliez maine intr-un articol care au fost desenele mele preferate. Sandy Bell este pe primul loc, oricum.

    Apreciază

  6. Ce dau astia acuma la TV se impart in doua grupe:

    Mizerii sinistre ce sugereaza non-stop violenta.
    Desene destul de dubioase din punct de vedere al conturului si detaliilor care se apropie foarte mult de felul in care copiii deseneaza.

    A doua categorie apare destul de des combinata cu desene mai vechi pe posturi TV de pe la noi.

    Apreciază

    1. Malin, nu am tv. Viata mi-e mult mai fericita si cu 500 lei anual extra in buzunar. Internetul acopera setea familiei, iar eu am ceva mai putin praf de sters in casa 😀 .
      Just think at this!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.