Cele mai amuzante amintiri din școala generală

Unele dintre cele mai frumoase momente din copilăria mea le-am trăit la școală alături de colegi, prieteni și profesori. Am rămas cu amintiri tare plăcute care îmi stârnesc râsul de fiecare dată când le povestesc. Așadar, azi m-am gândit să intru în atmosfera asta faină de început de școală și să vă povestesc și vouă ce tâmpenii făceam, nu înainte de a preciza faptul că eram cei mai buni elevi din școală, majoritatea olimpici (de asta eram iertați mai ușor decât ceilalți) :

  •  Am chiulit toți colegii de la ora de sport ca să facem … spiritism. Ne-am ascuns într-o sală și l-am invocat pe Eminescu. S-a terminat prost…
  • Era liniște în clasă și s-a auzit un pârț foarte zgomotos amestecat cu bulbuci. Problema era că inculpatu’ s-a dat de gol. Se făcuse cel mai roșu om de pe planetă.
  • Profa de mate a spus, fără să vrea, ”coi” în loc de con.
  • Aveam un spectacol de Crăciun la Casa de Cultură din oraș alături de câțiva colegi. Tata primise task de la mama să mă îmbrace și să mă pregătească el. Proastă decizie: am primit chiloții peste ștrampi. Așa că am spus poezia în timp ce mă scărpinam ca disperata, sub privirile amuzate ale spectatorilor.
  • Era pauză și noi nu mai aveam chef de ore (era deja ceasu’ 18 și întuneric afară). Așa că am început să ne batem ca niște derbedei până când unul dintre colegi a vrut să fie mai presus și s-a dus să umple o găleată cu apă și să ne vină de hac. Problema era că s-a împiedicat lângă scări și găleata s-a răsturnat în capul celui mai rău profesor din școală, care se afla mai jos cu un etaj. A doua zi când am avut ore cu dânsul, ne-a strigat după catalog și, fiecare în parte a luat-o pe coajă rău de tot.
  • Am pus pe scaunul profesoarei de engleză niște stickere care i s-au lipit bine de partea dorsală. Mult prea bine. Partea proastă a fost că a ieșit cu scandal mare și cum colegii nu au vrut să spună că a fost ideea mea, am încasat-o toți (eram uniți).
  • Trei colege au dansat pe catedră, o a patra le-a pârât, acuzându-le că au făcut streaptese. Noi, restul colegilor, nu am recunoscut, așa că, din nou, am fost toți pedepsiți.
  • Proful de fizică, ateu convins, era un profesor exigent. Noi, ”cuminții școlii”, eram foarte credincioși și ne-am gândit că o rugăciune colectivă o să schimbe cumva lucrurile și o să reușim să luăm la lucrare note puțin mai mari decât 5. Așa că în ziua cu pricina, ne-am pus icoane pe bancă și înainte de a începe să scriem la lucrare ne-am închinat. Sincer, unii au făcut asta ca să se amuze, alții ca să fim uniți și alții din credință. Inițial iritat, profesorul a văzut că nu o scoate la capăt cu noi așa că ne-a lăsat să ținem pe bancă icoanele, ba mai mult a și început să râdă – ceva nou, dânsul era ursuz. Nu știu ce s-a întâmplat însă, după asta, dar noi, clasa, am luat cele mai mari note din școală. Și când spun mari vorbesc despre 8 și 9 – note nemaivăzute până atunci la fizică.
  • Profa de sport m-a obligat să sar capra aia sau cum se numea și am căzut cu posteriorul peste capul dânsei.
  • Ca să nu mă asculte la geografie băgam faza cu ”mă duc până acasă să iau antibioticul”.
  • Proful de mate a căzut cu scaunul pe spate.
  • Am adormit la ora de … (geografie?) alături de o altă colegă. Atât de bine încât colega mea vorbea în somn.
  • Mi-a venit să tușesc dar tusea mea a sunat ca un behăit. Din nou am fost toți pedepsiți că behăim la ore în loc să fim atenți.
  • Ne-am aruncat ghiozdanele pe geam pentru că nu aveam chef să scriem la engleză. După scandalul ăsta profesoara și-a dat demisia.
  • Am aruncat cu apă după trecători.
  • Toate fetele din clasă ne-am îndrăgostit de ”profu’ de calculatoare”. Era un tip brunet, cu ochii verzi și cu gropițe în obraji. Făcea sport, era inteligent, nu cu mult mai mare decât noi ca vârstă (7-8 ani) și foarte calm. Sala se aglomera din ce în ce mai mult cu fete dornice să învețe informatică. Menționez că era o materie opțională pentru care părinții plăteau destul. În fine, fiecare fată avea filmele ei și impresia că profu o place și fiecare avea strategia ei de a-și învinge rivalele. Evident erau închipuiri de copii tembeli, el nu avea nicio treabă cu noi, doar o iubită superbă despre care am aflat eu ulterior. Na, ideea este că proful ăsta avea o geacă de iarnă tare urâtă din care ieșeau pene. Noi, fetele, îi piguleam geaca pe ascuns și furam penele ca amintire. După ce a plecat (a fost un curs de informatică de  câteva luni) fiecare fată adunase cel puțin două pene.

Din păcate doar atât îmi amintesc, dar sunt convinsă că o să mă amuz și pe seama ta dacă îmi povestești în comentarii sau pe blogul tău (și lași un link aici) despre ce tâmpenii făceai tu în școala generală.


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

23 de comentarii

  1. Daca tot vorbim de cumintenie…In pauza faceam pe profesoara ascultand pe colegii mei italieni in Italia. Desigur ambitia atrage si invidie, insa este mereu o alegere. Totusi cand mai incercam si eu sa lipsesc de la orele ce nu prea le agreeam, profesorilor nu le facea placere!

    Aaaa…In timpul orelor de franceza faceam lectiile la matematica pe sub banca…asta a mers pana cand am schimbat profesoara si a venit una care a vazut ca toata clasa stia foarte putin gramatica franceza…se intampla in Roamania , la generala.

    Acum lucrez ca Teaching Assistant in Anglia! Viata este plina de mistere..

    Apreciat de 1 persoană

      1. Visul meu este unul mult mai mare…Sunt prea multe lucruri GRESITE in sistemul de invatamant..in Romania, in Italia si din pacate si in Anglia. „Summerhill School ” de Alexander Neill se apropie cel mai mult de ideal!
        Exista cartea in engleza si italiana, nu stiu daca a iesit in romana. Foarte interesanta si comica in acelasi timp..O recomand!

        Apreciat de 1 persoană

  2. Mamaaaa, mi-ar trebui un blog doar despre asta :))

    Una scurta, ca tot ai scris asta „Profa de mate a spus, fără să vrea, ”coi” în loc de con”. La noi s-a gasit profa de franceza sa prescurteze asa „Complement d’object indirect” scris „C.O.I”, mare, pe tabla.
    Proasta ideea, toata clasa a lesinat de ras.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Şi eu eram tare cuminte. Numai cuminți pe aici :)) foarte tare articolul. Țin minte că de regulă intarziam la franceza. La un moment dat, dna profesoara s-a suparat si mi-a dat de ales: ori predau eu lectia de zi – timpurile de viitor, ori iau absenta. Am ales sa predau si m-am descurcat destul de bine, m-au incurajat si colegii. Sau doamna profesoara de latina ne-a cantat in latina in preajma sarbatorilor de iarna si eu am pufnit in ras atat de tare, incat de rusine m-am retras afara din clasa.

    Apreciat de 2 persoane

  4. Cine m-a pus sa citesc articolul tau la ora asta? Daca rad la noapte in somn si trezesc baiatul, cer despagubiri! :))) Cate nazbatii ai facut si cate am facut si eu…. ar fi de scris mulr! De fapt nu stiu daca acum rad doar de ale tale, rad ca in unele ma regasesc sau rad ca imi amintesc de ale mele. Cum mai sa jumuliti geaca bietului profesor? BTW…. mai ai suvenirul? 😀

    Apreciat de 1 persoană

  5. Imi amintesc si eu ceva cu lipitul pe scaunul profesoarei … de muzica in cazul meu, la care i’am pus pe scaun niste aracet pe care l’am intins cat de bine am putut. Cand a ajuns la ora, s’a prins ca ceva e in neregula si a acoperit scaunul cu un ziar inainte sa se aseze. Bineinteles ca aracetul ala a trecut prin ziar si acesta a binevoit a i’se lipi de rochie, cu el a plecat lipit de cur si la cancelarie. Imi aduc aminte ca a iesit circul dracului mai ales ca rochia aia a fost compromisa total. Ca pedeapsa pe langa nota scazuta la purtare si chefaneala de rigoare primita acasa, au trebuit parintii sa puna bani sa ii cumpere la doamna o rochie noua. :)) E doar una din ele … la cate tampenii am facut in scoala si ce real copil problema am fost, nu ti’ar ajunge baza de date sa povestesc … asta mi’a venit in minte citind ce ai scris tu. 😀

    Apreciat de 1 persoană

  6. Cuminte am fost si eu la scoala, asa tampenii nu am de unde scoate ca nu am facut :D.
    Doar ca suflam sa ajut colegii (unii vai de capul lor, nici nu intelegeam ce ziceam ca nu auzisera verodata de cuvantul ala) si pt asta m-a dat afara de la ora dar nu mai tin minte care. Sau ca in clasa intai m-am trezit ca mananc marul in timpul orei ca imi era foame!! (imagineaza-ti o fetita blonda, bucalata, cu ochi albastri, flamanda flamanda ca inainte stateam la mamaia care avea grija de falcutzele mele 😀 😀 ) si m-a trimis invatatoarea pana la cos sa scuip si eu pana la cos am lalait-o si mancat tot din gura :D, ca imi pare rau ca invatatoarea s-a purtat rau cu o colega tiganca si a tinut-o numai in spatele clasei si nu a ajutat-o diloc pana cand a abandonat scoala. Si ca proful de geografie m-a dat afara din clasa de 2 ori ca eram prea energica (si acum sunt 😀 ). Si ca in clasa a 9a am chiulit la ultima ora si ca pe drum am cazut si mi-am rupt mana si nu am mai chiulit pana in clasa 12a 😀
    Sau ca era lucrare la franceza si nu invatasem nimic. Asa de tare m-am panicat ca am zis colegei ca copii de la ea si cand am copiat, am copiat si numele ei!!! sa iti dai seama ce varza de blocaj aveam 😀 😀 😀 .

    Apreciat de 1 persoană

  7. Ce de tampenii ati facut! 😀 Dar daca stau bine si ma gandesc, si clasa mea in scoala genearala era cea mai tampita dintre toate. Hmm…m-ai pus pe ganduri, cred c-o sa-mi notez si eu pe blog cateva idei si-o sa fac un articol despre asta. Sa stii ca mie cel mai mult mi-au placut anii din generala, au fost cei mai frumosi. Mi-e dor uneori, de profesori, de colegi, de anii aia fara griji. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.