Aseară am sunat la poliție

La ora 20, 20 și ceva s-a constatat o sonerie la noi la ușă din care n-am putut să mănânc cina împreună cu Arătosul că s-a declanșat o extorsiune a unui hoț care erau doi care a atentat la o bicicletă în scară și după care…puteți uita.

Lăsând gluma, aseară chiar au sunat hoții la noi la ușă, în jurul orei 20, cu pretextul că au un colet de livrat! Știam că săptămâna trecută s-a furat o bicicletă de la vecini în mod asemănător așa că le-am deschis și Arătosul a stat la pândă. Unul dintre hoți sta de șase în timp ce altul încerca să ia ultima bicicletă rămasă pe scară. Am fost foarte aproape să îi prindem dar din păcate au fost mai rapizi decât noi. Poliția a ajuns la un moment dat, însă nu mai aveau ce să facă, în afară de a verifica zona.

Așa că, cei care sunteți din Timișoara, mare grijă unde vă țineți bicicletele. Anul trecut, tot în perioada asta, s-au spart 10 apartamente în zile consecutive, unde mai pui furtul bicicletelor?


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

13 comentarii

  1. Si noi ne-am trezit ca au intrat hotii peste noi in casa. A fost o situatie ciudata si cred ca au fost pe mana cu ala de deasupra. Ei credeau ca nu suntem acasa. Totusi au fost precauti si la ora aceea din noapte vecinul de desupra facea zgomote. Concomitent hotii au infasurat un bolovan cu o carpa si au spart geamul in dreptul la deschidere. Cand au vazut ca suntem in casa au fugit furand un lepra de telefon si o servieta cu o agenda. :))) Mai mult costa geamul s ail pun! Stiau ca dormim in partea opusa a locuintei, stiau ca urma sa fim plecati, atunci dadusem gratiile jos ca schimbasem geamurile, nu aveam nici catel, iar hotul era unul de ne cunostea (dar nu eram prieteni)…. Politia? E vina noastra ca nu ne-am asigurat imobilul!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Mie mi-au furat bicicleta noua din garaj cu camera de supraveghiere: cineva a indreptat-o mai sus si… acum am una, cea mai ieftina, si urmatoarea o iau la mana a 2a.

    Acum multi ani un politist m-a avertizat la fel: ne expunem singuri viata si detaliile la furturi si mici detalii pot face diferenta. El imi zicea insa si faptul ca maica mea e gura sparta si tot ma ‘lauda’ si le si infloreste prin orashelul de provincie ca uite, Claudia si-a luat aia/ailalta etc. No, ce sa mai zic. Politistul mi-a atras atentia ca atunci cand ma mut la casa mea(atunci imi cumparasem locuinta si maica mea m-a ‘vandut’ 😀 ) si o zis sa fac schimbarile si achizitiile in casa treptat in asa fel incat tv-u scump (sau altceva furabil) sa il cumpar dupa ce termin cu perindat zugravii+ instalatorii de aere conditionate +de termopane, de livrat canapele si frigidere etc. In final nu am cumparat nimic furabil:D (nu am tv si nici camera foto iar mobilul e nimic). Dar cu tristete imi aduc aminte ca prietenilor dupa ce i-au cumparat nu stiu ce si aruncat seara cartoanele, a 2a zi a incercat sa le sparga usa….(eu aveam cheile lor de rezerva).
    Cand m-am mutat singura la casa mea am sunat la politistul de proximitate si cerut o recomandare pt un sistem de inchidere asa, asa ca pentru o domnisoara tanara propritara. Si mi-a zis ceva impresionant: orice yala poate fi sparta in 1-2 minute de catre specialisti poitriviti: unii sunt ieftini altii sunt scumpi dar ca specialistii in spargeri aia scumpi sunt scumpi rau si rari si nu vin decat la sigur. Deci incercati sa nu mai dati ceck-in pe fb oriunde ati merge, sa scoateti optiunea de automat tag daca iesiti cu prietenii (eu le cer expres sa nu), nu cumpar bijuterii sau ceas sau masina si nici nu etalez haine scumpe etc. Daca vine cineva la mine la furat: nu are ce 😀 – comoara casei sunt eu.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Da, asa ne-au zis si noua politistii: ca hotii vaneaza, stau la panda si stiu cand, unde si cum sa actioneze. Nu am nimic de valoare in casa, dar nici nu as putea spune ca stau linistita cand plec. Pentru mine conteaza si jucaria de plus din copilarie sau pantofii preferati. Eu nu anunt niciodata pe facebook sau pe alte retele de socializare cand pled de acasa.

      Apreciază

  3. E o perioada excelenta pentru spargatori ca ei isi iau concediu dupa ce il termina alti! 😀 Pe cale de concecinta, evitati sa va laudati pe facebook si pe unde mai apucati in rest ca nu sunteti pe acasa ci prin cine stie ce concedii, iar cand plecati lasati o lampa cu leduri ceva aprinsa si un radio care sa mearga in surdina in casa! Daca aveti si niscaiva vecini de incredere, spuneti’le ca ati plecat si eventual rugatii sa mai dea cate o geana pe scara si pe la usa voastra din cand in cand. Cateva lucruri simple de genul asta va pot ajuta sa scapati de un apartament pe care sa il gasiti gata bun de zugravit. 😉

    Apreciat de 1 persoană

    1. Multumim mult pentru sfaturi. Eu niciodata nu anunt public ca plec de acasa si de vreo doi sau trei ani de cand au spart apartamentul de langa noi las lumina aprinsa. In plus vine soacra mea si verifica sa fie totul in regula 🙂

      Apreciază

  4. Tot citeam prima propozitie si nu pricepeam nimic. Credeam ca ai beut ceva :))
    S-au inmultit infractorii ceva de speriat si asta si din vina politiei pentru ca stiu ca nu se speteste nimeni sa ii caute prea intens pentru o bicicleta si, daca ajung la puscarie, ies in cateva luni. In curand o sa intre peste noi in casa sa ne omoare pentru 100 de lei.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.