Cei mai modești oameni bogați

Unii spun că banii înseamnă fericire iar alții vin să demonteze acest mit. Nu contest faptul că banii nu sunt importanți, însă eu cred starea de fericire nu are nicio treabă cu partea materială. Dacă pe mine nu mă crezi, poate ei te vor convinge. O să ai o surpriză când o să afli despre cine este vorba!

f494e-banibani

Mark Zuckerberg (55 miliarde de dolari în 2014)

Prietenul nostru comun de pe Facebook este și cel mai bogat tânăr de pe planetă. Deși ți-ai imagina că asta presupune ca el să aibă multe case luxoase, avion particular & stuff, ei bine, țin să te anunț că mașina lui nu valorează mai mult de 20.000 $ și nu poartă niciodată haine scumpe. Aproape 90% din venituri le donează în scopuri caritabile. Aceleași principii de viață le are și soția sa, care a acceptat o nuntă cu doar 100 de invitați și o petrecere relaxată în spatele casei.

Zooey Deschanel (18 mil. $)

Este una dintre actrițele mele preferate, nu doar pentru modul relaxat și natural în care joacă, ci și pentru că gândim la fel, simțim la fel 🙂 Deși ți-ai imagina că o actriță de rangul ei cheltuie sute de mii pe haine, ei bine, treaba nu stă chiar așa. Aceasta nu alocă mai mult de 2000 $ pe lună pentru îmbrăcăminte, se încadrează în 500$ pentru mâncare și în 300$ pentru cheltuieli/întreținere. Ce face cu restul banilor? o mare parte îi donează.

Sarah Jessica Parker (135 mil. $)

Nu cred că există fashionistă pe planeta asta care să nu știe despre cine scriu acum. Ei bine, doamna de față nu este o cheltuitoare împătimită, așa cum am tinde să credem. Ba mai mult decât atât, copiii și-i educă în același mod în care gândește, învățându-i că banii nu înseamnă totul în viață.

Kristen Bell (16 mil. $)

Ce să vezi? numai actrițe care îmi plac. Tipa face shopping din aceleași magazine pe care le frecventăm și noi prin malluri. Dar nu oricând, ci doar atunci când sunt reduceri. Ea consideră inutile cumpărăturile la preț întreg și e de părere că este mult mai important să economisești.

Jim C. Walton (37.3 miliarde $)

Domnul Jim este în topul celor mai bogați oameni de pe planetă. Chiar dacă provine dintr-o familie înstărită, acesta a crescut cu o idee sănătoasă despre bani. Filozofia sa de viață este inspirată de la tatăl său care consideră că un om trebuie să fie umil și modest indiferent cât de mulți bani câștigă. Conduce un Dodge Dakota model vechi și face donații cu orice ocazie.

Tobey Maguire (75 milioane $)

Frumușelul acesta care s-a ascuns mult timp sub masca lui Spider Man trăiește pe picior mare. Este în top 10 cei mai bogați actori de la Hollywood și…nu profită de asta. Nu cheltuie banii pe haine scumpe, nu conduce OZN-uri, nu își face statui din diamante și nu mănâncă burgeri cu foiță de aur.

Warren Buffett (73 miliarde $)

Deși face parte din top 3 cei mai bogați oameni de pe planetă, Warner Buffet este cunoscut pentru viața modestă pe care o duce. Acesta locuiești într-o casă pe care a cumpărat-o cu câțiva zeci de ani în urmă pentru suma de 31.000 de dolari. Nu are nici măcar telefon mobil iar copiilor nu le dă niciodată bani, ci îi lasă să se descurce singuri.

Vincent Kartheiser ( 3 milioane de dolari)

Recunosc că îmi cam fugeau ochii după el în serialul Mad Man. Stai chill, o simpatie fan-actor, am un soț acasă pe care nu-l întrece nimeni în ochii mei. Și nu spun asta doar ca să strângă el peturile de la ușă și să le ducă la gunoi pentru că mie îmi e lene 🙂 Să revenim însă la domnul Kartheiser, care circulă aproape zilnic cu mijloacele de transport în comun și care a locuit mult timp într-o casă mică.

Dacă tu cunoști și alți oameni bogați care trăiesc modest, te rog să îmi lași un comentariu. Totodată, sunt curioasă dacă există și la noi în țară astfel de persoane?

PS: pregătesc o surpriză pentru săptămâna următoare. Stai pe aci’

cb2eb-img


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

15 comentarii

  1. Descrierea de la Warren Buffett, anume ca nu le da niciodata bani copiilor si ca ii lasa sa se descurce singuri mi-a amintit de o chestie pe care am vazut-o in trecut intr-o emisiune romaneasca. O familie care avea o situatie materiala foarte buna, inclusiv 3 masini, dar care spunea ca singurei fiice nu i-a cumparat niciodata o papusa. Cand fata a implinit 18 ani a ramas insarcinata cu primul baiat pe care l-a cunoscut pentru ca isi dorea foarte mult sa plece din casa si din familia respectiva. Mbine, in cazul lui Warren Buffett poate lucrurile s-au rezumat doar la bani, nu si la cateva obiecte pe care poate orice copil le are in viata.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.