Interviu cu designerul MI RE LA, despre modă și succes: ”perseverând și muncind, rezultatele vin”

Mirela (Ciora-Corcoșa) emană atât de multă energie pozitivă încât nu ai cum să nu-i răspunzi la zâmbet cu un zâmbet. Starea asta a ei, care vine din interior, se reflectă în creațiile sale și sunt convinsă că după ce vei vedea pozele și vei citi articolul îmi vei da dreptate.

Mirela s-a născut și a copilărit în Călinesti-Oaș, județul Satu Mare, un loc de poveste unde tradițiile și obiceiurile sunt păstrate cu sfințenie. A urmat cursurile Universității de Vest din Timișoara, la Facultatea de Arte și Design și a rămas aici, unde-i fruncea, pentru a profesa.

22711938_1655786571145842_1186689295_o

Povestește-ne cum a luat naștere pasiunea ta pentru modă și bijuterii handmade

Am fost tot timpul un copil preocupat și pasionat de partea estetică a lucrurilor, de culori, desene, forme, floricele și rochite. Tot timpul am căutat să mă exprim prin îmbrăcăminte, prin desen, fotografie, pictură, și-n cele din urmă am început să fac bijuterii și rochii. Toate au decurs treptat și firesc, mereu căutând experiențe noi care să-mi alimenteze spiritul creativ. Am început cu crearea bijuteriilor, colierelor statement, astfel exersându-mi și creativitatea în culoare. În tot acest timp m-am pregătit, am facut cursuri de croitorie, și încet am pus bazele atelierului MI RE LA.

Cine sau ce te inspiră cel mai mult?

Mă inspira tot ce mă înconjoară, de la natură la oameni, texturi, culori, până la stări și emoții. Trebuie doar să fiu atentă și receptivă. Încerc să-mi notez ideile și să le pun în aplicare. Inspirația-mi vine, de multe ori, muncind.

Căror tipologii de femei se adresează creațiile tale?

Creațiile mele sunt destul de versatile și se adresează mai multor tipologii de femei, de la femeia matură și elegantă, la femeia copilăroasă și jucăușă. Ținutele MI RE LA sunt, în primul rând, îndrăznețe și colorate, uneori în combinații neașteptate.

Cum ți se pare că se îmbracă românii?

Cred că, noi, românii, suntem din ce în ce mai deschiși spre nou, mai preocupați de partea asta estetică, de îmbrăcăminte. Prima impresie contează.

Ce materiale preferi să folosești în creațiile tale?

Pe lângă dantele, mătăsuri și mărgele, cel mai mult îmi plac voalurile pentru că din ele meșteresc petalele florilor ce urmează a fi aplicate pe rochițe.

Care este elementul ce te diferențiază de ceilalți designeri români?

Nu stiu exact cât sunt de diferită față de alți designeri, dar știu cum sunt eu, iar creațiile mele îmi reflectă pe deplin personalitatea. Nu cred că e un stil greu de confundat. MI RE LA înseamnă explozie de culoare, petale de flori lucrate manual, mărgele aplicate, dantele, imprimeuri, transparențe, prețiozitate dar și simplitate.

Ce piesă vestimentară ar trebui să găsim întotdeauna în garderoba unei femei? Dar în dulapul unui bărbat?

Cred că în garderoba unei femei ar trebui să gasim în primul rând hainele basic, pe care le poate combina cu piese în tendințe, sau le poate accesoriza. Bineînțeles, little black dress, fusta cloș, ciorapii negri, blugii evazați (asta este o alegere personală-care pentru mine nu se demodează niciodată). Și bineînțeles, accesoriile. Cât despre dulapul bărbaților, ei ar trebui să aibă întotdeauna în el…suficient spațiu, astfel încât să mai aibă loc femeile pt rochițe.

Care crezi că este cea mai mare greșeală de vestimentație?

Cea mai mare greșeală în vestimentație e să nu știi ce te avantajează.

Cum ți-ai descrie propriul stil vestimentar?

Stilul meu vestimentar depinde de starea mea de spirit. Uneori e jucăuș, îmi plac culorile, pastelurile, combinațiile de texturi. În unele zile prefer rochiile, fustele, iar uneori caut doar comoditatea și lejeritatea, așa că-mi iau o pereche de blugi și adidași.

Ce proiecte de viitor ai?

Deocamdată mă concentrez pe proiectul MI RE LA, care-mi doresc să crească frumos.

Ce trebuie să facă un designer vestimentar la început de drum pentru a reuși tot ceea ce și-a propus? Ce piedici apar în îndeplinirea visului de a deveni creator de modă și care sunt secretele unui business de succes?

În primul rând trebuie să afli ce îți place și să muncești zi de zi pentru visul tău. În îndeplinirea lui apar tot timpul piedici, greutăți de natură personală, materială, birocratică, sau pur și simplu, o pană de idei. Dar perseverând și muncind, rezultatele vin. Cât despre secretele unui business de succes, încă nu sunt în masura să dau un răspuns sau sfaturi. Muncesc la asta, și sper pe viitor să pot să dau sfaturi. După cum am mai spus, îmi doresc să crească frumos brandul MI RE LA, și să tot auziți de mine.

Care este cel mai apreciat obiect vestimentar creat de tine? Dar cea mai apreciată bijuterie?

O să încep cu cea mai apreciată bijuterie, pentru că așa am și început să pun bazele brandului Mirella C, care ulterior s-a schimbat în MI RE LA. Colierul cu mărgele în culori pastelate a fost cel mai apreciat:

22711604_1655770624480770_142025635_n

Una dintre cele mai apreciate rochii a fost rochița cu batic din zona Oașului și tulle în degrade. Rochița face parte din colecția Oaș-in tones:

22657252_1655775601146939_1677275256_n

Unde te poate găsi lumea?

Pe mine mă găsiți tot timpul pe net, mai exact pe adresa de facebook personala Mirela Ciora-Corcoșa și pe pagina oficială: MI RE LA .Urmează și site-ul!

MI RE LA, îți mulțumim din suflet că ne-ai dedicat din timpul tău și totodată țin să îți mulțumesc și pentru faptul că m-ai lăsat să îți „cotrobăi prin dulapul virtual” și să mai aleg câteva poze cu creațiile tale (sincer…mi-ai îngreunat munca pentru că îmi place tot ce faci).

21192485_1559894794033734_5383648839165461876_n
MI RE LA

 

14484681_1223947577628459_6448642947317311170_n
MI RE LA
17265271_1393895200633695_1655701299670871724_n
MI RE LA
17265254_1398940363462512_5436689232223962755_n
MI RE LA

Nu uita să dai like paginii Mirelei dacă și tu susții designerii români!

 

 


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

20 de comentarii

  1. Am dat like paginii cu super creații. Am intrat și pe pagina personală și i-am scris Mirelei că sunt bucuroasă că am descoperit-o. Iar acum… acum am revenit aici să-ți mulțumesc pentru așa o minunăție de om talentat pe care ai ales să ni-l prezinți. Nu știu să-ți descriu gândurile și emoțiile pe care le simt când am ocazia să cunosc (chiar și indirect) oameni dedicați unei pasiuni, oameni care au avut curajul să creadă în visurile lor și să muncească până la îndeplinirea acestora (dar și mai depate de acest punct). Îți mulțumesc, Delia!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Se pare ca noi am fost gand in gand astazi, asa-i? Am avut aceeasi idee de articol. 😀 Ma bucur sa citesc si pe blogul tau un astfel de subiect, ma bucur ca exista persoane care se gandesc sa promoveze produse/brand-uri/creatori talentati care chiar merita sa se scrie despre ei. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  3. Imi pare bine sa o cunosc pe MI RE LA prin intermediul blogului tau. Apreciez foarte mult bijuteriile hand made, desi nu prea port bijuterii in general. In privinta hainutelor, nu pot sa am decat cuvinte de lauda. Chiar imi plac toate modelel prezentate, mai ales fusta cu motive traditionale.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.