Care este cea mai sigură variantă să expediezi colete în străinătate?

Pe vremea mea, adică acum 12 ani, când am terminat liceul, nu existau, domne’, atâtea posibilități de a trimite pachete în țară sau în străinătate! Papornița (plasa de rafie) cu șnițele, pulpe și zacuscă pe care mi-o trimiteau ai mei prin te miri cine… mereu ajungea aproape goală. Ori mecanicul de tren cu care venea era atât de înfometat încât se înfrupta din șnițelele mele, ori mișunau șoareci pe acolo sau elevi care iși uitaseră pachetele acasă. Cu plicul de bani era și mai nasol iar cont în bancă, pe vremea aia…

De mine a fost bine, dar de prietena mea care plecase în Anglia să facă sport de performanță a fost nasol. Locuia cu o mătușă care era mai mereu plecată de acasă, prin urmare nu se prea putea ocupa de prietena mea. De multe ori îmi spunea în scrisori sau telefon că un pachet de la părinți i-ar fi fost mână cerească. Dacă pe vremea aceea ar fi existat Eastlines cu siguranță viața i-ar fi fost mai ușoară. Ei oferă un serviciu cu adevărat profesionist de coletărie online, ce permite preluarea pachetelor tale de la ușă, fie că locuiești în România, fie că locuiești în Marea Britanie. De acum este mai simplă expedierea unui colet internațional, nu mai e nevoie să apelezi la rude, prieteni sau cunoștințe.

În momentul de față mai mult de jumătate din foștii mei colegi de liceu și gimnaziu sunt stabiliți în Anglia. Cu unii am ținut legătura și suntem în relații foarte bune. Povestind recent pe facebook, pe grupul nostru, mulți erau nemulțumiți de unele firmele de curierat internațional, mai ales de curierii care aduc pachete aici, la noi. Părinții lor se plângeau că ajung coletele strâmbe, rupte și târziu. Pe de altă parte și cu poșta se poate întâmpla cam același lucru. Eu am primit odată un pachet cu chestii pentru Jessy. Am spus ”am primit”? pardon, speram să îl primesc. Cei care mi l-au trimis se jurau că a fost expediat, am văzut și dovezile, cei de la poștă se jurau că nu au văzut așa ceva. Am bântuit după pachetul acela mult timp, până la urmă am aflat că ajunsese, inițial, la poștă, apoi se rătăcise. O fi prins pachetul picioare și o fi luat-o la galop 🙂

Revenind pe plaiuri mioritice, cred că cel mai sigur mijloc de a expedia un colet în străinătate rămâne, totuși, o firmă de curierat serioasă. De ce spun asta? Păi, în afară de incidentul cu pachetul pentru pisica mea, coletele trimise prin poștă ajung în siguranță, dar și în ani lumină. E adevărat, costurile sunt mai mici, dar trebuie să te deplasezi până la oficiul poștal, să stai la coadă și să îl ridici personal – și la propriu și la figurat. O altă variantă ar fi să trimiți pachetul cu șoferul, adică prin curse private. Cel mai mare dezavantaj aici este faptul că nu ai absolut nicio garanție că o să ajungă ok pachetul tău. Pe lângă asta mai și plătești și, în plus, trebuie să te deplasezi într-un punct anume de întâlnire să trimiți sau să ridici papornița. Varianta de a apela la cunoștințe și prieteni devine, la un moment dat, jenantă pentru tine sau agasantă pentru celălalt. Prin urmare, coletele în străinătate sau în țară ajung mai în siguranță dacă sunt expediate cu o firmă de curierat serioasă.

Tu ce părere ai? Care este cea mai sigură variantă să expediezi colete în străinătate?



Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

21 de comentarii

  1. trimit des in/out. Am gasit un transportator mic, cu duba (are duba deci e dubios 😀 ) care imi transporta coletele umanitare in Negresti, Vaslui. Singura problema cu el e ca ajunge la 1-2 noaptea acolo. Am mai trimis cu Atlasib (fac cumparaturi din Ro si trimit in afara) de 2-3 ori pe an, plus cadouri – multumita. Am mai trimis cu un transportator din Voluntari – un nesimtit, colet ajuns, integru, dar NU cu el!! experienta proasta!! . Am mai incercat si Maty Express si altele, in final nu ramas clienti (probabil timpul).
    Am prieteni ce transporta orice, de la carne (congelata) pana la fructe, mobila etc. din Romania, si sunt multumiti. Deci na.
    Astazi cu internet si retele de socializare, review-urile pot aduce sau distruge o afacere mica asa ca transportatorii sunt mult mai atenti.

    Ce conteaza pt mine: rapiditatea cu care ajung, periodicitatea, pretul.
    De ex. cu DPD am 2 colete pierdute!!! (comanda cu ulei de masline de la grecul din grecia…) asadar multumesc, dar as vrea data viitoare un transportor mic ce vine sigur.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Recent nu am mai avut contactul cu expedițiile în străinătate. Eu trimisesem acum câțiva ani prin poșta română și am avut norocul ca pachetele mele să ajungă (până în Canada chiar). Știu că de obicei procesul este destul de greoi față de firmele de curierat.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Prin Posta sigur nu m-as baga pentru ca dureaza o vesnicie. Prin soferii de pe autocare/microbuze iar nu mi se pare rentabil pentru ca nu ai niciun act semnat cu acea persoana. Coletul se pierde sau dispare, nu ai ce sa faci.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Firmele de curierat au apărut și s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie.
    Unele sunt serioase, își fac treaba, altele, vai de noi dacă apelăm la serviciile lor.
    Știu că acum 6 ani trimiteam pachete în Anglia , cred că prin Fun Courier, dar a fost în regulă.
    Singura problemă a fost cu ridicarea, ni s-a spus că este door to door, de fapt trebuia luat de la un depozit al lor acolo.
    În țară, cu unii curieri am avut probleme, cu unii au fost experiențe foarte bune.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Cu posta am patit sa nu mai ajunga de cateva ori. Si mai frumos a fost cand pachetelul pentru mine a ajuns la cineva dintr-un bloc de langa. Omul a fost corect si m-a sunat. Avand in vedere cate nu au ajuns, posibil sa nu fi fost singura data cand postasul nu a citit corect adresa. O firma de curierat serioasa e cea mai buna alternativa pentru ceva important.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.