Ești mai fericit când dăruiești decât atunci când primești

”Dacă în drumul tău întâlneşti un om prea obosit ca să-ţi poată dărui un surâs, lasă-i-l pe al tău. Căci nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dărui.” Dale Carnegie

Pentru a le face bine celor din jur nu este nevoie de un efort supraomenesc, ci doar de căldura noastră interioară. A dărui altora nu presupune întotdeauna ca acest gest să capete o formă materială. Știi câte daruri am primit de la oamenii săraci sau bolnavi și neputincioși?

Putem să dăruim cadouri, putem să dăruim bani, iubire, zâmbete, îmbrățișări, strângeri de mână sau mănuși. Putem să dăruim o casă, un prânz cald, o floare, locul din autobuz, o carte sau o vorbă înțeleaptă. Toți putem să dăruim ceva, indiferent de condiția materială. Nu contează că suntem săraci, bogați, medici, preoți, condamnați. Gesturile mici schimbă vieți. Răsplata o primim pe loc, în sufletul ce se inundă de fericire. Nu trebuie să mai așteptăm și altceva.

A dărui este un act sfânt, pur. Nu dărui pentru că se poartă sau pentru că nu ai ce face cu banii, dăruiește pentru că face parte din latura ta – cu care te-ai născut.

„Cu un bănuţ dăruit poţi cumpăra cerul. Nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire. Dacă n-ai nici măcar acel bănuţ, atunci dă un pahar cu apă rece!” (Sfântul Ioan Gură de Aur).

 


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

7 comentarii

  1. si eu am scris acum ceva timp pe tema asta. Eu asa sunt. nu ca nu m-as bucura sa primesc ceva, dar mult mai implinita ma simt cand reusesc sa daruiesc ceva, fie ca e vorba de un banut, de un zambet, o carte sau o incurajare.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.