De ce să muncim când putem fi plătiți să stăm degeaba?

Am furat 😦 Asta e, recunosc public, mai mare rușinea! Păgubitul este Marius. Scria el săptămâna trecută pe blog despre experiența neplăcută pe care a avut-o cu niște oameni leneși care nu au vrut să îi repare pana de la bicicletă (pe bani) – deși asta era traba lor, teoretic. Lăsându-i comentarii mi-am dat seama că am foarte multe experiențe de genul acesta despre care vreau să vă povestesc, așa că l-am rugat să mă lase să îi fur ideea de articol. Omul nu doar că a acceptat, ba m-a și rugat să fur liniștită. M-am scos? m-am scos.

bani

Și acum să vă povestesc despre niște oameni leneși:

  • s-au spart țevile blocului și au inundat subsolul cu rahat. A chemat șeful scării pe cineva să repare. La un moment dat, nenea instalator a sunat la noi ușă și ne-a chemat la treabă pe un ton autoritar, pentru că era prea mult de lucru și nu putea face față de unul singur.
  • avem centrala ascunsă într-o mască – asa e tredul dragă – și la fiecare problemă care apărea trebuia să sun un anumit nene. De sunat îl sunam, dar punea condiții ca să vină. Mă îndemna, de fapt mă obliga să demontez singură centrala pentru că ”este prea multă muncă don’șoară și eu nu pierd timpul cu d-astea”.
  • alt nene, altă cauză pierdută. A fost nevoie să scot apa din calorifere dar evident că eu nu știam că trebuia să fac asta, așa că am apelat la un meseriaș domnle. Și ce crezi? vine, mișună prin casă, spune ce am de făcut, desface chestii de pe la calorifere, îmi pune niște găleți în brațe, mă pune să stau acolo cu ele, ”să supraveghez” (de fapt căram găleți cu apă) și pleacă ”la țigară” mult și bine. Se întoarce după ceva timp, închide caloriferele – lucru pentru care sunt foarte recunoscătoare, evident, îmi cere 300 de lei și pleacă.
  • s-a înfundat țeava din baie și am chemat meșterul Manole. A venit fără nimic la el și ne-a trimis pe noi să cumpărăm tot ce avea nevoie pentru a desfunda pe acolo.
  • când ne-am mutat unde stăm acum primul lucru pe care am dorit să îl facem a fost să punem plase de țânțari. Am mers peste drum, crezând că dacă sunt aproape rezolvăm rapid problema. Ne-au refuzat pe motiv că…nu aveau chef să vină până la noi doar pentru două plase de țânțari.
  • a vrut al meu să spele mașina interior, exterior și tapițeria. Când a ajuns la spălătorie ăia atârnau la țigară. Le-a spus baiu, ei s-au uitat lung la el, au strâmbat din nas, și-au dat ochii peste cap și au spus că sunt ocupați, că au de lucru, că nu mai bine ar fi să curețe doar pata, că e prea cald, că e prea soare. Evident, au pierdut un client fidel.
  • anul trecut s-au apucat ai mei de renovat. Au apelat la niște meseriași de meseriași, ce să mai. Au promis că în 14 zile va fi gata tot apartamentul (!!). Ei bine, după două săptămâni nu dăduseră jos nici măcar jumate din faianța veche din bucătărie, în condițiile în care bucătăria nu este una foarte mare. Ba mai mult decât atât, tata trebuia să îi ajute, să le asigure bere și alte gustări și să îi lase la țigară. La un moment dat s-a ajuns atât de departe încât tata lucra și ăia beau bere. Evident a renunțat la serviciile lor pentru că după o lună bucătăria încă nu era gata. Au plecat, nu înainte de a fura câte ceva, dar asta este partea a doua.
  • cei de la gaz mi-au recomandat să schimb racordorul de la centrală și alarma pentru că sunt vechi. I-am rugat pe ei să mă ajute în acest sens dar au refuzat pe motiv că firma lor nu se ocupă cu așa ceva. Bun. M-am pus să dau telefoane. Am sunat la cei care îmi verifică centrala, m-au refuzat, de asemenea, pe motiv că ei se ocupă strict de centrală nu și de acel mic furtun care trebuie schimbat.  Mi-au recomandat să sun la gaz. Cei de la gaz, după ce au râs de mine că nu am sunat unde trebuie, mi-au recomandat să îi sun pe cei care îmi verifică centrala dar le-am spus că am fost refuzată și trimisă la ei. S-au făcut că plouă. Electricianul nu a putut să vină că nu avea nu știu ce șamd. Ideea e că nici după 6 luni eu nu am găsit pe cineva care să îmi schimbe naiba racordorul și alarma.
  • o doamnă de la chioșcul non-stop de la care mai cumpăr eu bilete pt troleu mă ceartă că o derajez de la pauză. Nu știu cum se face de sunt atât de nesimțită și nimeresc de fiecare dată când e ea afară să fumeze. I-am propus să lase biletele la vedere și mă servesc singură, am mereu mărunți la mine, deci nu trebuie să îmi dau rest și cu ocazia asta nici nu îmi mai pleacă autobuzul din față.

Marius mi-a sugerat ca de acum să fac totul sigură și abia apoi să sun meseriașul doar ca să îi dau banii. Tu ce zici? eu zic că e o idee foarte bună.


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

18 comentarii

  1. Socrul meu e omul ala bun la toate, deci eu nu prea am gasit persoane de genul celor mentionate de tine mai sus, pentru ca n-am fost nevoita sa apelez. Nu exagerez cand spun ca face orice: pune parchet, face toata instalatia electrica la o casa, construiesti chiar si-o casa, simpluta, fara etaj, zugraveste, face garduri, da gauri cu bormasina, etc. 🙂

    Lucky me, nu-i asa? 😀

    Apreciat de 1 persoană

  2. musai sa va zic de o surpriza minunata: aprt. mi l-a zugravit nea Costel. A venit cu carton si acoperit tot parchet inclusiv liftul, s-a ocupat el de muncitori, a cumparat orice piulita, ne-a sunat sa ne zica ca robinetii sunt infundati si propune sa schimbam, etc. Si a terminat la timp. Si a aspirat dupa.

    Apreciat de 2 persoane

  3. Evident ca ne regasim toti in articolul tau :D. Pe alocuri m-a busit rasul dar asta pt ca am trait-o si eu…
    Eu multe mi le fac singura. Si la altele am renuntat: de ex. nu mai am nicio reclamatie de facut la cablu si tv pt ca nu mai am cablu si nici tv :D.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Sotul a sunat la primii meseriasi gasiti in ziar pt izolat acoperişul apartamentului din Ro. Numai bine si-a stricat zile de vacanţă ducindu-i aducîndu-i ca sa isi cumpere materiale ( in celalalt capăt al orasului). Plus dimineata trebuiau luati de acasa, seara dusi, ca n-aveau maşina si şi-au gasit fraierul. Si nu au putut sa isi ia materialele cu un drum, nu….: in fiecare zi le lipsea cite ceva, inclusiv galeti, mături sau lucruri pe care ar fi trebuit sa le aibă. Anul de dupa a trebuit sa refacem izolatia, ca iar ploua in casa 😦

    Apreciază

  5. Nici nu ma apuc sa insir cati d-astia am gasit, ca ma doare capul. La tara sunt si mai multi. Stau pe ajutoare sociale, se vaita ca nu au bani de bere si tigari, dar daca le zici sa vina la munca sa le dai 50 de lei pe 8 ore de munca e putin.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Articolul asta e tragi-comic si cred ca ne regasim toti in el. Sa mai zic si eu de taximetristii aia care-ti fac din deget semn ca nu, nu merg nicaieri? Nu mai zic de aerul folosit si asa, gen ca vai, ce mare favoare iti fac ei tie, bai esti nebun? 😦

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.