Sunt un pic însărcinată

Sunt un pic însărcinată (fără legătură cu filmul), cam în 2 luni așa, sau în limbajul gravidelor, în săptămâna 8 și 3 zile. Mi-a luat ceva să îmi revin din șoc, acesta fiind și motivul pentru care nu am mai postat nimic pe blog de ceva timp.

Prima reacție pe care au avut-o prietenii, de fapt prima întrebare la aflarea acestei vești a fost ‘‘cum s-a întâmplat?”. Serios? păi…spermatozoizii înoată prin cavitatea uterului și ies de acolo, prin trompele falopiene. După un timp scurt,aproximativ 5 minute, timp necesar pentru a trece prin uter la trompe, aceștia ajung la ovare. Ovulul ,care irupe din membrana ovarului, este pătruns de capul unui spermatozoid. Imediat ovulul fecundat dezvoltă o încărcătură chimică sau electrică, un scut, ce împiedică alți spermatozoizi să pătrundă. Pronucleul spermatozoidului, conținând cei 23 de cromozomi ai săi, timp de circa 12 ore migrează pentru a se întâlni cu pronucleul ovulului,care conține și el 23 de cromozomi. Fuziunea acestora durează aproximativ două ore. În următoarele 18 ore, acest nucleu de 46 de cromozomi se divide în două celule. Apoi se divide în trei celule, moment în care se decide dacă va rămâne singur sau se programează divizarea în gemeni. Etc. După ce încerc să le explic toate astea unii se fâstâcesc iar alții spun că am luat-o razna. Hei, e de la hormoni!

Alți prieteni mă întreabă cum am aflat. Păi, era o zi frumoasă de sâmbătă și glumeam cu soțul că poate ar trebui să fac un test de sarcină că erau, totuși, 6 zile în care Moș Crăciun și prietenii săi întârziaseră. Mai mult ca să îmi închidă gura, s-a dus la farmacie să cumpere un test. Ziceau indivizii pe instructiuni că trebuie să aștepti cam 3-5 minute înainte să vezi cele două liniuțe. La mine nu a fost așa, ci liniuțele au apărut imediat, nici măcar nu m-au lăsat să îmi termin treaba…Am ieșit din baie fără nicio expresie pe față, însă reacția soțului (ochi mari, zâmbet larg și strâns de mână) m-a făcut să izbucnesc într-un plâns care a durat….până azi.  Nu pot să descriu emoția pe care am avut-o amândoi în momentul în care i-am auzit inima bătând. Alt motiv de plâns. Au urmat apoi analize care au iesit ok dar mi-au dat emoții – asta pt că așa sunt eu- mai anxioasă- vizita la medicul de familie și la nutriționist.

Sper să decurgă totul ok. Aștept sfaturi de la părinți, sincer sunt foarte panicată.

 


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

29 de comentarii

  1. Uhh, asta da veste minunata inainte de sarbatorile de iarna, asa ca imi fac si eu putin loc aici ca si al doilea „barbat”, daca se poate cu cateva urari:)). Multa sanatate, atat voua, cat si lui bebe, o sarcina cat mai usoara si multa grija de voi. Felicitari 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Felicitari si multa sanatate tie si lui bebe mic! PANICATA? E normal sa fii… Mie mi-a luat vreo sapt sa realizez ca o s fiu mama si desi nu sunt vreo religioasa jntru in biserica doar ca sa le vizitez, cand am aflat ca sunt insarcinata m-am dus la biserica sa ma reculeg 😉. Ce m-a panicat pemine cel mai mult e ca brusc viata mea nu o sa mai fie asade organizata si planificata 😀!
    Iti doresc din suflet sa ai parte de o sarcina usoara, cel putin ca a mea (a mea a fost fara greturi sau dureri de oricare fel, doar cu pofta zilnica de croissante si apa tonica😁) si cu o nastere la fel de usoara( travaliu + nastere in max 1h30😎)
    Si enjoy la maxim perioada….e una de care o sa iti amintesti cu mare drag

    Apreciat de 1 persoană

  3. O, ce veste buna! Felicitari! Ma bucur mult pentru tine!
    Nu-ti fie frica, si eu am panicat cind am aflat. Dar apoi lucrurile vin asa cum trebuie sa vina si o sa ti se para normale, nu asa angoasante cum ti le imaginezi. Deci ia fiecare zi cum vine, profita de ea , si nu te proiecta in viitor.
    Pentru mine sarcinile au fost cele mai frumoase perioade din viata si in afara de greturi, m-am simtit puternica si perfecta.
    Mi-a fost doar foarte frica de nasteri, dar am reusit totusi sa nasc normal de 3 ori 🙂 Si privind inapoi mi-am zis ca mai greu cu noptile nedormite decit cu nascutul.

    Apreciat de 1 persoană

  4. N’am citit articolul ca asta ar fi insemnat sa fiu o banala muiere curioasa de barfe d’astea de ale voastre picante (cu detalii) … dar tin sa te felicit ca singurul barbat de aici intr’o mare de muieri lacrimoase!

    Sa fi sanatoasa si tu si ala de o plantat samanta, iar dupa ce o veni vremea sa culegeti roadele, va doresc sa fiti mai ales responsabili si intelepti ca abia de acolo inainte incepe misiunea voastra dupa placerea omeneasca!

    Hai noroc si Dumnezeu cu voi! In loc sa lacrimez, am dat cep la o bere! 🙂

    Apreciat de 2 persoane

  5. Felicitări, să fie într-un ceas bun! Panicată?? Nu trebuie, să fii…emoționată…da. Lasă-te cuprinsă de vraja acestui moment și bucură-te din plin. Dacă sarcina decurge fără probleme, fără grețuri…tu trebuie decât să aștepți și să asculți doar de sfatul medicului ce te supraveghează. Sarcină ușoară, draga mea și ai răbdare cu tine însăți!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Multumesc din suflet! nici nu stiti cat ma ajuta astfel de cuvinte. M-ar bate Dumnezeu sa ma plang de sarcina. Pana acum, in afara de somnolenta si stari de plans nu am avut altceva. Sper sa o tin tot asa, mai putin cu plansul :)) Multumesc inca o data 🙂

      Apreciază

      1. În această perioadă vei avea stări în care nici tu singură nu te vei înțelege…hormonii…de aceea ți-am spus să ai răbdare cu tine, doar primele luni. Dar nu contează nimic…decât fericirea ta de a avea acea picătură de minune care te face specială…mamă!

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.