Tu (de ce) urăști zilele de luni?

Pentru mine, în unele perioade, lunea este cea mai nasoală zi din săptămână și simt asta chiar dacă nu trebuie să merg la birou, ci lucrez de acasă. Am observat la prieteni și cunoscuți că au aceleași sentimente față de o biată zi din săptămână. M-am tot întrebat de ce simțim asta, iar răspunsul l-am găsit la oamenii de știință. Iată de ce consideră ei că unele persoane nu agrează zilele de luni:

Din pricina proastelor obiceiuri de a dormi mai mult în weekend. Mulți dintre noi simt că nu se odihnesc suficient în timpul săptămânii, acumulează foarte multă oboseală și au tendința ca diminețile de weekend să și le petreacă în lumea viselor. Nimic mai greșit. Organismul nostru trebuie învățat cu ore fixe de somn, altfel schimbările acestea ne vor face să ne simțim și mai obosiți în timpul săptămânii.

Pentru că nu ai un job potrivit. Nimeni nu merge încântat la birou dacă nu îi place ceea ce face sau dacă este mereu în conflict cu colegii.  Cunosc foarte multe persoane care din comoditate și/sau nesiguranță se mulțumesc ani de zile cu un loc de muncă pe care îl detestă.

Pentru că lunea nu faci nimic productiv (așa zic nenii ăștia cu știința). Lunea abia te dezmeticești după o zi de duminică relaxantă iar cercetătorii sunt de părere că este destul de greu pentru organism să treacă de la o pauză lungă la o activitate intensă.

Argumente mai sunt, însă eu cred că treaba asta cu lunea ține cel mai mult de jobul sau de activitatea noastră și că dacă am face ceva care ne place cu adevărat lucrurile s-ar schimba. Observ asta la mine, dacă știu că urmează o săptămână în care îmi pot pune creativitatea la încercare, asta mă motivează și mă face nerăbdătoare să încep o nouă zi. Dacă, în schimb, știu că am de făcut ceva care mă plictisește sau am de făcut același lucru zi de zi, nu sunt deloc prietenoasă cu zilele de luni.

Tu (de ce) urăști zilele de luni?


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

11 comentarii

  1. Daca iti spun ca am invatat sa imi placa zilele de luni, o sa zici ca tocmai ce iti scriu din Amsterdam??? 🙂 Eram si eu, ca ceilalti, mega deprimata cand venea lunea. Cum asta e o stare care nu imi prieste, am cautat ceva care sa imi placa la ziua asta, asa ca am asociat-o cu o zi pentru noi inceputuri, plina de energie si prospetime.

    Apreciază

  2. Mi s-a intamplat ca m-am sculat in weekend din instinct la ora la care ar fi trebuit sa ma pregatesc sa merg la lucru. Este greu sa pui un stop ceasului biologic care este fixat la o ora precisa si de multe ori ajung sa am un weekend atat de plin incat nu pot sa simt ca am facut o pauza…

    Insa cred ca la batranete ne vom aminti mai mult weekend-urile 🙂 decat zilele de munca din timpul saptamanii, oricat de mult am iubi munca noastra…!!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Cofirm partea cu lenevitul dimineata in weekend. Nu dorm, dar nici nu am acelasi ritm de mobilizare asa ca lunea sunt confuza. De aia am admirat pe vecina draga Iulia care in perioadele fara job s-a trezit tot la 6-7 dimineata sa isi tina rutina si petrecut cateva ore zilnic in a face cv, aplica, studia, pregati pt interviu etc – asta era jobul ei!!! eu nu sunt asa.

    Cu jobul potrivit confirm. Jobul nasol e stres, jobul potrivit e pasiune si entuziasm.

    Cu weekendul neproductiv, eu sunt pe dos: in weeekdn gradinaresc, gatesc pt cateva zile, curat, cos, etc. – fac cat nu fac in timpul saptamanii :))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.