Cum poți avea tot ce îți dorești?

Într-o lume înconjurată de lucruri materiale este imposibil să nu tânjești după o mașină nouă, o casă mai mare decât a vecinului sau o geantă extrem de scumpă cu care să defilezi prin fața prietenilor.

În general ne dorim obiecte multe, scumpe și la care putem ajunge greu. Acesta este și motivul pentru care mulți intră în depresie. Peste tot ne este promovat luxul și ni se induce ideea că, dacă pe eticheta hainei tale nu scrie numele unei mărci consacrate, tu nu valorezi nimic ca om. De fiecare dată când mă întristez pentru faptul că nu mi-am cumpărat cutare obiect îmi amintesc de vorbele unui Sfânt: oamenii săraci în dorințe sunt bogați în mulțumiri. Bogăția, în sine, nu este un păcat, iar faptul că tu ai mulți bani nu înseamnă că ești, automat, un om rău. Important este cum ai obținut ceea ce ai și cât de atașat ești de aceste obiecte. Cu cât te detașezi mai mult de lucrurile materiale, cu atât reușești să îți îndeplinești cât mai multe dorințe.

Am trecut prin ambele situații pe care le prezint mai jos și sunt sigură că și tu. Modul în care te raportezi la ele te face sau nu te face bogat.

Am 30 de ani și tot ce mi-am dorit. Așa gândesc de fiecare dată când mă raportez la citatul de mai sus. Toată copilăria speram să am o pisică sau un cățel dar niciodată nu am pus deadline. Știam că la momentul potrivit mi se va îndeplini dorința. Acum 10 ani am găsit-o pe Jessy la ușă, a coincis și cu momentul când începuseră problemele de anxietate, iar pisica m-a ajutat mai mult decât îți imaginezi. Apoi mi-am dorit un job bine plătit dar știam că nu am cum să îl găsesc până nu devin foarte bună în ceea ce fac. Așadar am acceptat să lucrez pe mai nimic pentru a câștiga experiență. Mi-am dorit casă, mașină, sănătate și un venit mai mare. De fiecare dată am luat măsuri care să mă ducă în direcția respectivă.

Am 30 de ani și nu am nimic din ce mi-am dorit. Am o casă la care nu aveam curaj să vizez..dar, dacă stau să mă gândesc, parcă e prea mică, baia de jos ar trebui renovată, vreau o cadă mai mare. Nici mașina nu mă mai mulțumește. Ea merge foarte bine, dar, parcă, una mai luxoasă m-ar mulțumi mai tare. Îmi place rochia pe care mi-am cumpărato(!!!alo, limba română??CUMPĂRAT-O! Îmi cer scuze, nu observasem), am fost de multe ori admirată în ea dar, parcă, a fost cam ieftină și, în plus, colega de birou purta una mai scumpă. E drept că nu e stilul meu rochia colegei, dar dacă mi-aș permite să o cumpăr și să o țin în dulap ar fi perfect…Vreau să ajung în Insula Eghina, dar vreau ACUM.

Deci, pentru a avea tot ce îți dorești:

  • Schimbă-ți perspectiva de gândire! Vrei o anumită mașină dar nu ți-o permiți? Întreabă-te de ce îți dorești, neapărat, acel model! O mașină e utilă, dar, la fel de bine, te poți descurca și cu o bicicletă sau cu un automobil închiriat.
  • Ia măsuri. Visezi la un salariu mai mare? ce faci în acest sens?
  • Fii atent/ă la ce oportunități apar!
  • Nu merge la cursuri care îți promit să te învețe cum să obții tot ce vrei. Mai bine investești timp în pasiunile tale care chiar te pot duce acolo unde vrei.
  • Ai grijă ce îți dorești!
  • Detașază-te de lucruri! E ok să vrei o mașină mai luxoasă și să muncești pentru a o avea, dar nu face din asta prioritatea vieții tale.
  • Mulțumește-te cu ce ai fără să te complaci în situație.
  • Trăiește simplu. Simplitatea este bogăția la care ajungi cel mai greu.

Tu ce faci pentru a avea tot ce îți dorești?


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

40 de comentarii

  1. Cand am avut momente si nu am apreciat ce am, Dumnezeu a avut grija sa imi dea lectii din care sa invat sa ma bucur de ceea ce am si sa nu caut mai mult. Este adevarat ca de multe ori visam sa avem ceva insa nu luptam cu nimic sa indeplinim acele lucruri

    Apreciat de 1 persoană

  2. Niciodata nu mi-am dorit mai mult, si mai mult, si mai mult. Incerc sa ma multumesc cu ce am si sa muncesc pentru fiecare lucrusor, de care apoi invat sa ma bucur. In primul rand, atata timp cat suntem sanatosi, asta e tot ce conteaza.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Desi sa iti doresti sanatate a devenit un cliseu, este, totusi, extrem de important sa ai asa ceva. Mai ales cei care au sau au avut probleme de sanatate (grave sau nu) stiu ca, in afara de dorinta de a avea sanatate, restul sunt capricii.

      Apreciază

  3. eu cred ca trebuie toti sa invatam sa apreciem ce avem. sau lucrurile nemateriale. degeaba ai o casa mare daca nu vine nimeni la tine. degeaba ai o masina wow daca nu mergi decat tu cu ea… pana la urma, daca chiar e ceva ce iti doresti si se obtine mai greu, important e sa planifici drumul cu pasi mici

    Apreciat de 1 persoană

  4. Nu stiu daca am o lista lunga de dorinte, dar cred ca ai dreptate. Din pacate banii sunt foarte importanti, unele faciltati si obiecte materiale cu care ne-am obisnuit sunt esentiale pentru traiul din ziua de azi. Imi dau seama cat e de esential sa ai un internet suficient de bun si cum mi se ridica tensiunea cand cel pe care il am nu imi deschide uneori o simpla factura… Fara masina noi nu am avea nimic, facem naveta si autobuz nu este, deci trebuie investit in ea ca sa putem avea si altele. Ajungi sa ti le doresti fara sa vrei si te atasezi de ele fara sa-ti dai seama. 😀

    Apreciat de 1 persoană

  5. Să fii recunoscător pentru ceea ce ai, să te mulțumești cu ce ai și să apreciezi sănătatea, iubirea și viața este foarte important în viață. Mereu mi-am spus că mașina, casa etc. cele mai bune/frumoase sunt cele pe care mi le permit.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Nu imi doresc nici prea multe, adica lucruri irealizabile, dar nici nu cred ca sunt genul care se culca pe o ureche si se multumeste cu orice. As putea spune ca am tot ce imi doresc. Nu am TOTUL, dar am lucrurile importante pentru mine, ceea ce e mai mult decat bine.

    Apreciat de 1 persoană

      1. Foarte bune sfaturile tale. Eu ma bazez mult si pe legea atractiei. Mi s-a confirmat de multe ori ca atunci cand chiar mi-am dorit ceva cu adevarat si aveam nevoie de el, s-a materializat. Iar daca esti mai realist, cred ca ambitia e tot ce conteaza.

        Apreciat de 1 persoană

  7. Eu pot sa zic ca am tot ce mi-am dorit. Dar nu mi-am dorit masini scumpe si nici lucruri pt care sa ma invidieze altii.
    In afara de vacante, nu am alte dorinte materiale. Deci sunt bogata in mulțumiri. Nu vreau case ca ale vecinilor, desi multe sunt mai mari si in fiecare zi sunt recunoscatoare si imi zic ” oa , casa asta chiar e a noastra”. Ani de zile am visat la ea si pe cand toti ai mei se resemnasera, eu stiam ca într-o zi va veni si ea, asa cum ne-o doream.
    Pe de alta parte, daca am nevoie de ceva, pot sa-mi permit (nu vorbesc aici de mașină, casa), asa ca nu-s frustrata si dispusa sa cheltui banii pe prostioare care sa imi inece frustrarile.
    Asa ca eu cred ca secretul e sa fii bine la tine in cap, atunci esti multumit cu viata pe care o ai si nu te compari cu nimeni si nici nu traiesti pt parerile celorlalti. Si sa ai totusi ceva bani 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Imi place cum gandesti! sa stii ca eu am cunoscut oameni care nu aveau bani sa isi cumper paine (la propriu) dar considerau ca au tot ce le trebuie. Tot timpul m-am intrebat care o fi fost secretul lor de erau atat de fericiti!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.