Creativitatea costă și nu se negociază

Una dintre cele mai incomode situații pentru o persoană creativă (artist, designer, scriitor, etc) este atunci când i se cere să negocieze timpul și prețul pentru munca sa. Creativitatea nu se negociază, nu suntem niște țațe la ușa cortului. Dacă un designer este capabil să îți facă un site în cel mai scurt timp posibil este pentru că a studiat arta timp de mulți ani. A investit în cursuri, în cărți, în programe. Investește în educație continuă. A câștigat experiență și și-a făcut un nume. Dacă nu pui nicio valoare pe aceste lucruri, încearcă să te gândești la valoarea pe care o aduci tu companiei pentru care lucrezi sau chiar afacerii tale. Cum ai ajuns aici?

Nu oricine poate fi creativ, așa cum nu oricine este capabil să conducă mașina, să fie medic, să construiască sau să tundă. Doar că, inovația și creativitatea aduc succesul unei companii sau unui brand. Și sunt sigură că ai așteptări mari și îți dorești asta. Creativii nu improvizează! Să negociezi creativitatea este ca și cum i-ai spune stomatologului să îți pună un pansament în loc de plombă.


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

26 de comentarii

  1. Atâta timp cât nu știi să apreciezi munca cuiva, indiferent de mediu/domeniu, nu vei reuși sa faci nimic. Nici măcar să-ți apreciezi propria muncă, valoare. Pentru că, înainte de orice, este vorba de muncă. Pornind de la munca depusă pentru învățat.
    Păstrează-ți principiile, sunt corecte. Chiar dacă vei pierde din colaboratori.
    Succes!

    Apreciat de 1 persoană

  2. eu sunt impotriva negociatului in general. Fiecare stie cat valoareaza munca lui si eu trebuie sa respect asta. Mi-au placut rosiile tale? daca le vreau, iti dau cat ceri. Nu imi place pretul? E problema mea si nu am decat sa caut alte rosii…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.