Ura se vindecă prin iubire

Ura este o emoție puternică, negativă, un venin mental care îți otrăvește sufletul. Ea poate lua mai multe forme, se poate manifesta interior dar și exterior. Cred că majoritatea am experimentat la un moment dat acest îngrozitor sentiment care ne ține captivi într-o închisoare imaginară, unde gândurile ne pun lacătul pe ușă și ne obligă să le acordăm atenție totală. Cu siguranță mulți dintre noi am spus sau am primit cuvinte încărcate de ură, am fost răniți de oamenii pe care îi iubeam cel mai mult sau mințiți de persoanele în care am avut încredere.

Ura te sufoca, ura te însingurează, ura te îmbolnăvește nu doar mental, spiritual ci chiar și fizic. Furia, ura, direcționate către tine sau către ceilalți îți distrug fiecare celulă din corp și din suflet. Dar aceste sentimente copleșitoare au leac: iubirea. Iubirea față de ceilalți și/ sau față de tine este singurul medicament împotriva urii care, în ultima perioadă, se rostogolește cu viteză și mărește ca un bulgăre de zăpadă în cădere.

Omul înrăit, care se înverşunează împotriva cuiva, este un om bolnav. Are nevoie să i se oblojească inima şi nu cu altceva decât cu iubire; trebuie tratat cu grijă, cu vorbe de mângâiere şi dragoste.

Sfântul Ioan din Kronstadt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.