Draga mea vânzătoare irascibilă…

Locul tău de muncă ar trebui să fie una dintre principalele surse de satisfacție și împlinire, mai ales că îi dedici o bună parte din timp. Șunt conștientă că circumstanțele financiare, lipsa curajului sau neatenția la oportunitățile care au apărut în viața ta, te-au determinat să lucrezi într-un mediu stresant, care nu îți place, dar trebuie să ții cont de faptul că este important să te porți frumos cu clienții. Acesta este un principiu de bază al bunei practici profesionale, care se aplică indiferent de situație.

Te-am analizat cu atenție, deși nu îmi stă în fire să fac acest lucru pentru că există un cod al bunelor maniere pe care îmi place să îl respect cu sfințenie. Ți-am zâmbit politicos și ți-am mulțumit de fiecare dată când am trecut pragul magazinului tău. Este evident că nu iubești ceea ce faci, nu sunt singura căreia i-ai trântit produsele în față sau la care te-ai uitat urât. Nu sunt singura la care ai ridicat tonul pentru că nu am înțeles ce ai încercat să spui.

Reține, te rog din inimă, faptul că atitudinea ta față de clienți poate influența imaginea companiei pentru care lucrezi. Dacă te porți urat cu clienții, ei vor avea o imagine negativă despre companie și este posibil să nu mai revină. Cum a fost și cazul meu când, după ce te-ai purtat foarte urât cu mama mea, am decis să nu mai calc în viața mea pragul magazinului în care lucrezi, deși iubeam produsele expuse la vânzare.

Indiferent de jobul tău, ar trebui să te comporți întotdeauna ca un profesionist. Acest lucru înseamnă să fii politicoasă, să îi respecți pe interlocutorii tăi și să fii promptă în relația cu clienții căci, până la urmă, ei sunt cei care îți asigură acel loc de muncă. La fel ca tine, și clienții tăi poate au o zi proastă sau chiar grea, nu trebuie să ne încărcăm unii pe alții cu problemele ale căror soluții sau rezolvări oricum nu se găsesc decât la noi.

Când te porți urât cu clienții nu faci altceva decât se te afunzi și mai mult în starea ta interioară deteriorată și totodată o să îți fie și mai dificil să îți găsești un nou job. Dacă nu îți place locul tău de muncă, îți sugerez să cauți altceva, e mai simplu decât pare. Sunt locuri de muncă destule, trebuie doar să ieși din zona de comfort.

Ține cont de faptul că un job care nu îți place poate avea un impact negativ asupra sănătății tale mintale și fizice. Poți deveni stresată, nervoasă, frustrată, anxioasă sau chiar depresivă. De asemenea, poți avea probleme de somn sau de alimentație. Un job care nu îți place îți va limita oportunitățile de carieră și te va împiedica să-ți atingi potențialul maxim. Potențial pe care îl ai chiar dacă nu mă crezi.


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 comentariu

  1. Fără cuvinte! Cred că fiecare dintre noi am trecut prin astfel de experiențe nefaste. În cel puțin unul din locurile pe care le frecventăm. Urmărind în timp asemenea persoane, am constatat că nu se schimbă nimic în comportamentul lor față de clienți. Dimpotrivă!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.