Există prietenie adevărată între bărbați și femei?

Prietenia nu este ceva ușor de înțeles și de definit, căci suntem diferiți și privim lucrurile distinct. Pentru mine, prietenul este acela care trece alături de mine prin toate etapele vieții mele, cu tot ce presupun ele, chiar și atunci când nu poate fi prezent fizic. Dar și invers, prieten îmi este acela care îmi dă voie să îi fiu alături în cele mai delicate dar și fericite momente. A fi prieteni nu înseamnă a sta toată ziua la cafea, sau a conversa tâmpenii prin mesaje. Prietenia este ceva mai profund, ceva mai matur, ceva diferit.

Cred în prietenia dintre un bărbat și o femeie. O căsnicie, de exemplu, nu ar funcționa fără prietenia dintre cei doi. Pe de altă parte, o prietenie se poate destrăma dacă se ajunge la căsătorie. Cum spuneam, treaba e complicată și, cu cât înaintăm în vârstă, cu atât mai greu ne este să dăm un răspuns concret la întrebarea dacă ”există sau nu prietenie între un bărbat și o femeie?”

Unii specialiști consideră că prietenia dintre un bărbat și o femeie este posibilă doar dacă:

  • 1. Oricare dintre părți nu crede că cealaltă este atractivă din punct de vedere fizic.
  • 2. Atunci când oricare dintre părți este indisponibilă și / sau într-o relație.
  • 3. Atunci când una dintre părți crede că cealaltă posedă o calitate care se califică drept relație „steag roșu”.

Prietenia dintre bărbați și femei exsită, doar că se dezvoltă diferit față de prietenia cu cineva de același gen. De bicei, bărbații nu reușesc să mențină vie această prietenie, din momentul în care au intrat într-o relație sau se căsătoresc, legătura cu cea mai bună prietenă se rupe, așa cum a fost și în cazul meu. Concluzia mea este că, există prietenie între un bărbat și o femeie, dar că aceasta nu supraviețuiește.

Tu crezi că exsită prietenie adevărată între un bărbat și o femeie?


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

5 comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.